Didaktika biochemie (a organické chemie)
Katedra učitelství a didaktiky chemie, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Vyučující: RNDr. Milada Teplá, Ph.D.; RNDr. Ing. Petr Distler, Ph.D. et Ph.D.
Metodika a průvodce všemi materiály: Prezentace
použité metody a pomůcky: brainstorming, motivační videa, dřívka od nanuků (losování žáků), kahoot!, Práce s pracovními listy, Hra kvarteto, Hra Hádej kdo jsem?, Ochutánka potravin, Diskuzní metoda (výživové směry), laboratorní práce (důkaz přítomnosti škrobu, vlik kyseliny sírové na cukr, důkaz přítomnosti glukózy)
Prezentace pro žáky (včetně videí)
Obrázek před:
Obrázek poté:
Č. |
Potravina |
Sladkost 0-5 |
Jak to chutná |
1 |
Banán |
|
|
2 |
Vařená brambora |
|
|
3 |
Vařená rýže |
|
|
4 |
Vločky |
|
|
5 |
Med |
|
|
6 |
Džus |
|
|
7 |
Řepný cukr |
|
|
8 |
Třtinový cukr |
|
|
9 |
Chléb |
|
|
10 |
Čekankový sirup |
|
|
11 |
Erithritol |
|
|
Milada Teplá, e-mail: rostejnskamilada@seznam.cz, milada.tepla@natur.cuni.cz