Sacharidy

Adéla Marková a Petra Bělohlávková

Metodika a průvodce všemi materiály: Prezentace

použité metody a pomůcky: brainstorming, motivační videa, dřívka od nanuků (losování žáků), kahoot!, Práce s pracovními listy, Hra kvarteto, Hra Hádej kdo jsem?, Ochutánka potravin, Diskuzní metoda (výživové směry), laboratorní práce (důkaz přítomnosti škrobu, vlik kyseliny sírové na cukr, důkaz přítomnosti glukózy)

Prezentace pro žáky (včetně videí)

f

Obrázek před:

f

Obrázek poté:

d

kartičky ABCD:

sd

Kvarteto sacharidy

Pracovní list 1. hodina

Pracovní list shrnutí

Tabulka sladkostí

Č.

Potravina

Sladkost 0-5
0 – vůbec není sladké
5 – úplně nejsladší

Jak to chutná
0 – vůbec mi nechutná
5 – moc mi chutná

1

Banán

 

 

2

Vařená brambora

 

 

3

Vařená rýže

 

 

4

Vločky

 

 

5

Med

 

 

6

Džus

 

 

7

Řepný cukr

 

 

8

Třtinový cukr

 

 

9

Chléb

 

 

10

Čekankový sirup

 

 

11

Erithritol

 

 

 

 

Milada Teplá, e-mail: rostejnskamilada@seznam.cz, milada.tepla@natur.cuni.cz